Átadták a 10.Mentor Oscar díjat

 

Átadták a 10. Mentor Oscart

A szakmai zsűri a nagyhagyományú kitüntetést minden évben azoknak a szervezeteknek és egyéneknek ítéli oda, akik munkájuk során jelentős eredményeket értek el a mentoring és a coaching szemléletű, vezetés terjesztésében, felhasználásában. A nyertesek a szakmai elismerés mellett csaknem 5 és fél millió forint értékű jutalmat kaptak.A díjakat szeptember 9-én, a New York Kávéházban adták át.

A Mentor Oscar díjat idén,  a Hungarian Business Leaders Forum nyerte el a szervezeti kategóriában, a Takarékbank pedig az új Mentoring program díját vehette át. Egyéni kategóriában Dr. Beck György kapta az első díjat a 2020. évi mentoring eredményei alapján,  Dr. Ferencsák Tímea második lett, Csontos Tímea harmadik, Uher Zoltán pedig különdíjat vehetett át. A díjakat ünnepélyes körülmények között, a New York Kávéházban adták át a nyerteseknek, a pályázók rövid bemutatkozó prezentációja után.

„A mentoring mind a mentorokra, mind a mentoráltakra egyaránt pozitív hatással van: egyértelműen megnöveli mindkét csoport üzleti értékét.” – állapította meg a Gartner és a Capital Analytics egy több mint 1000 dolgozót követő és 68 munkahelyi változót figyelembevevő, öt éven keresztül folytatott, igen alapos közös kutatása. Azok közül, akiknek van mentora, a 97 százalék hasznosnak, értékesnek tartja ezt, egy 2020-as felmérés szerint. Ennek ellenére a szakemberek és vezetők mindössze 37 százalékának van mentora. A mentorálás az egyik legeredményesebb tehetség- és tudásmenedzsment eszköz, ami egyben költséghatékony is, hiszen a cégek a meglévő belső erőforrásaikat használják fel.

A Mentor Oscar díjat hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését. A Mentor Oscar díj az informálisan és a szervezett formában működő mentoroknak kíván olyan fórumot biztosítani, ahol bemutathatják az eredményeiket, megoszthatják, átadhatják tapasztalataikat és nyilvános elismerést kaphatnak.

Akik a döntést hozták:

  • Bincze Beáta (Business Coach Kft.)
  • dr. Dobay Róbert (Menedzsmentor Kft.)
  • Füzér Gábor (Assessment Systems Hungary Kft.)
  • Gerlei Béla (Karrier Intézet Kft.)
  • Komócsin Laura (Business Coach Kft.)
  • Skonda Mária exeutive coach és mentor