Jelenlegi hely

Színes zacskókról álmodom

Bernáth Ágota, a Bervina Hajtástechnika Kft. tulajdonos ügyvezetője
Bernáth Ágota, a Bervina Hajtástechnika Kft. tulajdonos ügyvezetője
„Csodálkozva nézték, hogy egy magas fiatal szőke nő hajlong előttük, és szedegeti fel a zacskókat...”

 

Szeretem a hasznos ötleteket. Cégünknél ilyen a szilikon bevonatú fólialehúzó heveder. Ez egy precíziós, high tech hajtástechnikai elem, amivel biztosítható, hogy a zacskó térfogata egyforma legyen.

Húsz évvel ezelőtt találták ki munkatársaim, hogy ez a fogazott hajtószíj jobban tapad, ha szilikon bevonatot kap. Az ötlettől idegenkedtek a gyártók, ezért be kellett bizonyítanunk, hogy ez a megoldás praktikus, gyors és nem káros. Először azt terveztük, hogy kiállítunk a düsseldorfi Interpack nemzetközi szakvásáron. Túljelentkezés lehetett, mert mi már nem kaptunk helyet. De nem adtuk fel. Úgy döntöttem, hogy odarepülök, és a kiállításon összeszedek mindenféle zacskót, amiken majd teszteljük az ötletet.

Így is lett. Mindent bejártam a kiállításon, és ahol zacskót mutattak be, vagy dobtak el, azonnal ott termettem. Az egyik zacskógyártó masina ontotta a terméket, jó sokat szanaszét a földre. A személyzet készen állt a takarításra, de én megelőztem őket. Összeszedtem mindent. Csodálkozva nézték, hogy egy magas fiatal szőke nő hajlong előttük, és szedegeti fel a zacskókat. Ez engem cseppet sem zavart. Megszállottan csak a küldetésre koncentráltam. Standról standra jártam, hogy sokféle mintát tudjak hazahozni. Estére megtelt a hatalmas hátizsákom, legalább ezer példányt gyömöszöltem bele. Így másnap elégedetten indultam a repülőtérre. Lett volna meglepetés, ha átvizsgálják a csomagomat…

Itthon rögtön az irodába mentem. Péntek délután volt. A kollégáim már nem dolgoztak. Örültem, mert így legalább az egész irodát kidekorálhattam zacskókkal. Olyan lett, mint egy színes zacskókiállítás. Az én íróasztalomon még így is halomban állt a maradék. Elégedett voltam a látvánnyal. Elképzeltem, menyire meglepődik majd hétfő reggel a főmérnökünk…

Hétfőn elsőként érkeztem, hogy bezsebeljem a dicséretet. Nem ez történt… Az irodában szombaton takarítás volt, a takarítónő bizonyára szemétnek gondolta az én „kincseimet” és mindenhonnan eltakarította. Az asztalom tiszta, rendezett volt. Zacskó egy szál sem. Pánikszerűen rohantam a kukákhoz, felkészülve, hogy szemétből kell kiturkálni a zacskókat. De nem… Hétfő reggel ürítették a kukákat. Minden szeméttároló üresen állt, már a helyére húzva.

Magamba roskadtam. A meglepetés elmaradt. Ez volt a kisebbik baj. De mivel tesztelik az új megoldást? Kollégáim gyorsan probléma-megoldó üzemmódba helyezték magukat, és Budapesten szerveztek zacskógyűjtő akciót.  A teszt végül sikeresen lezajlott, az innováció a gyakorlatban is működött. Németország legnagyobb zacskógyártó cége azóta is tőlünk rendeli e terméket.

…Azóta sokszor színes zacskókról álmodom. Ha rosszat, igyekszem felébredni. Végül minden elrendeződött. Ez a lényeg.