Jelenlegi hely

Mindig a megfelelő társakkal

Bodrogközi László, a Neuron Software tulajdonos ügyvezetője
Bodrogközi László, a Neuron Software tulajdonos ügyvezetője
„Szerencsés ember vagyok, mert mindig jó időben találkoztam  a jó emberekkel...”

 

Olyan társak kellenek egy vállalkozásban, akik építenek. Nekem az elmúlt 22 év alatt mindig voltak üzlettársaim. Nemrég jutottam el oda, hogy most már megpróbálom egyedül. Illetve mégsem…

Szerencsés ember vagyok… Mindig megtalálom azokat az embereket, akikkel az adott életszakaszban tudjuk egymást fejleszteni. 1998-ban alapítottuk, akkori kollégáimmal a Neuron-t. Kellett a tudás, a különbözőség, egymás segítése. Ami építi az üzletünket. Aztán persze, mint sok kapcsolatban, a fejlődésből adódó különbségek miatt mások lettek a célok. 2004-ben egyértelművé vált, hogy különböző profilú vállalkozások egyidejű vezetése egyszerre nehéz. Szintet kell lépni. Erősebb szakmai tudás, fókuszált fejlesztés kell. Társaim is belátták, ők már nem tudnak segíteni, így új partnert kerestem. A jó kapcsolatunk megmaradt..

Az újabb társak a szakmából jöttek. A cégben vezetőként is előre kellett lépnem. A célok, a stratégia és a megvalósítás egy kézben maradt. Gyorsan és látványosan növekedtünk, néhány év alatt tízszer nagyobb lett a cég. Hibázhattam, dönthettem rosszul. Elfogadták. A stratégia ugyanis nem minden esetben állja ki az idő próbáját, váltani is kell. Egy véletlen találkozás után egy üzleti mentor személyében már külső segítségem is volt.

Az új stratégia már készen volt, amikor jött a pofon. Az egyik nagy ügyfelünk új szállítót választott.  Bár már tudtam mit kell tenni, de egészen más azt meg is csinálni. Diverzifikálás, szervezetfejlesztés, menedzsmentfejlesztés. Ismertük a gyenge pontjainkat. Tudtuk, hogy ezeket orvosolni kell. Szerencsére, a kialakított tulajdonosi felállás jól működött. A cég és én is fejlődtünk. Éreztem, megint szintet kell lépünk, új tudás, új motiváció kell. Így ismét eljött az a pont, amikor fel kellett ismernünk a társakkal, hogy más az utunk. Kivásárlási ajánlatot tettem, amit némi hezitálás után elfogadtak. Egy világjárvánnyal nehezítve , de sikeresen lebonyolítottuk a tranzakciót.

Jó érzés teljesen függetlennek lenni. Ez 22 év munkájának, erőfeszítésének eredménye.  A csapat velem maradt. Együtt vagyunk szakemberek, kreatívak, teherbírók. Ők az igazi társak, akik jó és néha rossz döntéseikkel építik a céget. Van, aki 20 éve, van, aki 10-15 éve, jóban, rosszban, velem van. Köszönöm nekik! Épül a cégcsoport, nemzetközi leányvállalatokkal, kiváló cégekkel, projektekkel és szakemberekkel. Ezekben új üzlettársakkal. És persze velem van a családom, aki végig utazza velem ezt a történetet, a nehézségeket és most már tudunk örülni a sikereknek is.

Szerencsés ember vagyok, mert mindig jó időben találkoztam a jó emberekkel. Tanulok tőlük. Hiszek bennük és hiszek magamban, okulok az elkövetett hibákból. Az én történetemet ők is írják. A társaim.