Jelenlegi hely

A sorsdöntő első találkozás

Gőbölös Tímea a Detim Budapest Kft. partnere
Gőbölös Tímea, 365 üzleti szori
„Vannak szerencsés, különös esetek, melyek hosszú időre meghatározhatnak egy üzletet”

 

Szeretünk színházba járni. Általában családostól, azaz négyen. Azon a sok évvel ezelőtti hétköznap este is egy jó darabot néztünk meg a Belvárosi Színházban. Ott rendre jó előadásokat látunk, de ez az este nem ettől maradt meg az emlékezetemben.

 A jegyünk az első sorok egyikének középső négy helyére szólt. Már majdnem elsötétült a nézőtér, amikor az egyik oldalunkon ülő nő megkérdezte, hogy nem ülne-e társaságunk egy hellyel arrébb, az ő helyére és ő a mi másik oldalunkon felszabaduló székre telepedne, mert a férje azon az oldalunkon ül. Már csak így kaptak jegyet, de a cserével ők is egymás mellett ülve nézhetnék az előadást. Természetesen azonnal felálltunk, átengedtük ismeretlen nézőtársunkat a másik oldalunkra és egy hellyel odébb ültünk le. A szünetben hálálkodtak és köszönték, hogy ilyen szerencsésen megoldódott a dolog. Mi is örültünk, hogy segíthettünk, ez a gesztus igazán semmiség volt.

Cégünk néhány fős, több mint húsz éve a piacon lévő, majdnem családinak mondható marketingkommunikációs vállalkozás. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kollégáim már-már barátok. Szoktuk is mondani, hogy „együtt nőttünk fel”, hiszen ez alatt a két évtized alatt mindenkinek családja lett, és a munkán kívül is nagyon sok közös élményt/kudarcot éltünk meg együtt. Belső munkamegosztásunk szerint többek között a lehetséges új ügyfelekkel is sokszor én veszem fel a kapcsolatot, mutatom be tevékenységünket, teszem meg ajánlatunkat. Jellemzően én vagyok a cég egyik „arca”.

Igy a színházi estet hamarosan követő egyik telefonos megkeresésünk után is én mentem el a reményeink szerint jövendő ügyfelünkkel való első megbeszélésre. Az egyik bevásárlóközpont kávézójában találkoztunk. Szeretek mindig kicsit előbb odaérni, nehogy megvárakoztassam a partneremet. Most is így történt. S ahogy körbe néztem, kit látok közeledni a kávézó felé? Igen, a színházi szomszédnőnket! Ő is észrevett és egyszerre mosolyogtunk egymásra. Köszönés után bemutatkoztunk és kiderült, hogy ezt az üzleti randevút mi beszéltük meg egymással telefonon. Szót ejtettünk az előadásról is, mindkettőnknek tetszett a darab. A beszélgetésben ezután rögtön a tárgyra térhettünk. Bizalomerősítő felvezető bemutatkozásra, kölcsönös udvariaskodásra nem volt szükség. A színházi „kalandban” után mi már megismertük egymást. Az üzlet megköttetett.

Azóta sok év telt el. Színházba ugyan nem járunk együtt, de első találkozásunk meghatározó lett kapcsolatunkban. Korrekt, jó partnerek maradtunk az üzleti életben is.

Azóta hiszek a véletlenekben. És tudom, ezen belül is vannak szerencsés, különös esetek, melyek hosszú időre meghatározhatnak egy üzletet. A mi találkozásunk ilyen volt.