Jelenlegi hely

Megismétlődhet a csoda?

Kövesdi József, a Senit Kft. ügyvezető igazgatója
365 üzleti történet, Kövesdi József
„A váltás után másfél havi végkielégítésről lemondtam azért, hogy megőrizhessem a régi számomat”

 

Ha valakire, hát ránk biztosan igaz, hogy jókor voltunk jó helyen. Olyan üzletet hoztunk össze, amire nem gondoltunk. Sőt! Amiről korábban csak álmodtunk. 

Egy amerikai biztonságtechnikai multi cégnél dolgoztam 2005-ig, kereskedelmi igazgatóként. Régóta szerettük volna a Coca Colát is megszerezni ügyfélnek, de hiába vadásztunk rá, nem sikerült. Kudarcként könyveltem el. Van ilyen. Aztán állást változtattam.

Távozásom után saját biztonságtechnikai vállalkozást alapítottam, ahol sok ágazat mellett a mezőgazdaságra is specializálódtunk. Kidolgoztunk egy Okosfarm programot, amit bemutattunk Bábolnán, egy mezőgazdaság szakkiállításon. Üzletkötőnk ott ismerkedett meg a siófoki ipari park képviselőjével, aki éppen egy okos biztonsági rendszert keresett a létesítményhez. Tetszett neki a bemutatónk, így az első találkozásnak lett folytatása. Elmentünk a helyszínre tárgyalni, s úgy tűnt, mindenben megegyezünk. Ám kiderült, az ipari park 60 százalékát a Coca Cola depója foglalja el, és neki előzetesen hozzá kell járulni ehhez a fejlesztéshez. Tehát a végső igenhez vissza volt még egy tárgyalási menet.

Úgy gondoltam, a hivatalos eljárást megelőzve, felhívom a CC biztonsági vezetőjét, s neki külön bemutatjuk a projektet. A személyes telefonszámát könnyű volt megszerezni, sokan ismerték őt a szakmában. Hívtam, ám mielőtt elmondhattam volna, miért keresem, már köszönt: Szevasz, Józsikám! Köpni-nyelni sem tudtam. Tizenkét év telt el a korábbi próbálkozásunk óta… Aztán rájöttem: a váltás után másfél havi végkielégítésről lemondtam azért, hogy megőrizhessem a régi számomat. Azt reméltem, sok régi kapcsolatom volt annyira erős, hogy még keresnek engem, ha szakemberre van szükségük, biztonságtechnikában. Vagy ha én telefonálok, tudják, kiről van szó. Abban a pillanatban úgy éreztem, megérte így dönteni.

A beszélgetés után újabb bemutatót tartottunk okos biztonsági videó rendszerekből, ezúttal már külön a Coca Colának, a siófoki bázisra koncentrálva. Megegyeztünk. Sőt! Úgy döntöttek, külön rendelik meg a rendszert. És még egy sőt! Kiderült, hogy az ország 7 városában van raktárbázisuk, s mindegyiket ugyanazzal az okos rendszerrel szeretnék védeni. Mi lettünk a beszállítók! Tavaly a hétből négyet már átadtunk, idén következik a többi három.

Hogy jókor voltunk jó helyen? Igen! De ennél több kellett! Olyan ajánlatunk volt, amivel a vevőnek is érzékelhetően nagy a megtakarítása. Működött a „nyerő-nyerő” szituáció, amiből mindketten a legtöbbet hoztuk ki.

…Azóta is lelkesen járunk kiállításokra, bemutatókra, hátha megismétlődik a csoda. Mi nyitottak vagyunk rá!