Jelenlegi hely

Gyerekkori kísérletből felnőtt siker

Oszlánczi Réka, a Creppy Palacsintaház alapító tulajdonosa
Oszlánczi Réka, a Creppy Palacsintaház alapító tulajdonosa
„Nem szerettem volna egy hagyományos, csülkös- pacalos-rántott húsos éttermet vezetni”

 

Szüleim miskolctapolcai strandbüféjében kezdődött minden, ahol palacsintát is árultak. Sok félét. Csinos kis tálakban tartottuk a különféle, előre elkészített hozzávalókat, és én szerettem ezekkel a tálkákkal és a tartalmukkal játszani. Próbálgattam, hogy milyen lehet együtt a banán és a mogyorókrém, és mennyivel jobb az íze, ha még csokit is teszek hozzá. Kísérleteim eredményét sokan szerették, a banános, mogyorókrémes palacsintakülönlegességért hosszú sorokban álltak az emberek.

Aztán felnőttem, és elvégeztem az angol szakot az egyetemen. Addigra eldöntöttem, hogy a vendéglátást választom hivatásomul, és tovább viszem szüleim vállalkozásait. De nem szerettem volna egy hagyományos, csülkös- pacalos-rántott húsos éttermet vezetni. Amikor összeültünk a családdal, hogy eldöntsük, milyen gasztronómiai irányt adjunk éttermünknek, egyszer csak megszületett az ötlet: süssünk továbbra is palacsintát, de valami nagyon újat! Egyszerű az elkészítése, lehet látványosan tálalni, és nem találkoztunk olyan emberrel, aki ne szerette volna.

Ezzel elindult az ötlet-lavina, mindenki hozzátett valamit az alakuló palacsintás vállalkozáshoz: legyen sós is! Legyen belőle köret a hagyományos ételek mellé! Milyen lenne tejszínes-csirkés raguval? Töltött ételnek vagy rakottasnak? Ha édesség, akkor is legyen benne valami csavar, szakadjunk el a hagyományos, lekváros, csokis, túrós palacsintától. Ez utóbbit, az édes palacsintákat én vállaltam, mert a családban én vagyok az édesszájú, anyukám pedig a sós palacsinták kitalálásából és elkészítéséből vette ki a részét.

Nagyon rövid idő alatt összeállt a terv, és megszületetett a Creppy Palacsintaház ötlete. 2014-ben megalapítottam a Creppy márkanevet, hogy a kreatív módon újraértelmezett palacsintát beemeljem a gasztronómiai választékba. A miskolci törzsvendégeinket viszonylag rövid idő alatt rá tudtuk szoktatni arra, hogy kóstolják meg a palacsintát úgy is, ahogy eddig nem ismerték: metélt tésztaként a húslevesünkben, köretnek a vörösboros marhapörkölt mellé. Még az esküvői menüket is palacsintával készítjük, és a törzsvendégek már nem kérdezik meg a főételek felszolgálásánál, hogy krumpli nem lesz mellé?

Mára a családunk minden tagja ebben a vállalkozásban dolgozik, franchise üzletekkel fejlődünk tovább. Éppen a napokban, a forgalmi adatokat figyelve jutott eszembe a gyerekkori, strandbüfés emlékem. A több mint 300 palacsintakülönlegesség közül az Aloha az egyik sláger.  Igen, ez az, amit banánnal, mogyorókrémmel, csokival készítünk!