Jelenlegi hely

A Decathlon díj és a különleges jutalom

Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. volt elnöke
Beck György,Vodafone,365 üzleti történet
„A 90-es évek eleje informatikai szempontból csodás időszak volt… Nem kellett tehát extra motiváció a nagy teljesítményhez”

 

Egy hosszan tartó tárgyalás sorozat végén sikerült megegyeznünk a világ akkori második legnagyobb informatikai óriása, a Digital Equipment Corporations képviselőivel , hogy Közép-Kelet Európai régió első digitális leányvállalatát nálunk hozzák létre. 1990. április 2-án meg is alakult a Digital Magyarország.

 Az előkészítő tárgyalásainkon nagyon sok „igazi Digitálossal” beszélgettünk. Többen is említették, hogy a cégnek egyik erős és igen motiváló értéke a jutalmazási rendszere. Az egyik  legizgalmasabb az  un. Dechatlon díj. A Digital minden év végén kiválasztja a jóval több, mint 100 leányvállalata közül az év legsikeresebb értékesítőit.  A 100 ezernél is több alkalmazott közül kb. 400 fő kapja meg ezt a díjat, s az átadási ceremónia a világ egy egzotikus helyén történik, ahová a kitüntetettek és párjaik hivatalosak. Az esemény kb. egy hetes, azaz bőven van idő pihenésre is. A teljes hetet egy luxusszállóban töltik a kiválasztottak, a cég költségére.  

A sok-sok szakmai érdekesség mellett egy hétnapos  Hawaii vagy Bali út párosan egy luxus szállodában, egy magyar alkalmazott számára valóban ígéretes és nagyon motiváló volt az új Digitál világból. Ekkor ugye még csak 1991-et írtunk!

 Hamarosan megérkezett a Decathlon verseny hivatalos kiírása is, amelyben szerepelt, hogy a győztesek a világ összes DEC leányvállalatától, így Magyarországról is érkezhetnek, ha sikerül eléggé túlteljesíteni a kitűzött bevételi terveket.

 

A 90-es évek eleje informatikai szempontból csodás  időszak volt. A számunkra is elérhetővé váló modern technológia segítségével szinte mindent akkor kellett megalapozni, felépíteni.  Nem kellett tehát extra motiváció a nagy teljesítményhez.  De azért ott motoszkált  a fejünkben a gondolat, jó lenne nyerni és elutazni valami szuper helyre!

 

Különlegesen jól sikerült az évünk, és lezárása után nem sokkal néhányan meg is kaptuk a várva várt levelet a központból. „Gratulálunk, hogy eredményed alapján bekerültél a Decathlon verseny idei győztesei  közé!”  A helyszínt akkor még nem választották ki. A céges „pletykák” azt terjesztették, hogy ismét Hawaii, Tokió, Bali, Thaiföld és még néhány más hely versenyez.

 

Eltelt néhány hét és mi, győztesek megkaptuk az értesítést: „Az idei Decathlon díjak ünnepélyes átadásának helyszíne Bécs lesz.  Különleges csemegeként a jutalmazottaknak  lehetőségük lesz egy Budapesti kiránduláson is részt venni!”   Hát…

 

Később azt hallottunk, hogy nagyon erős volt az „amerikai lobby” és számukra Ausztria és Magyarország 1991-ben rettentően izgalmas hely volt! Szerencsére ezt a díjat évente osztják ki és később aktuális Decathlon -győztesként jó néhány valóban nagyon szép távoli  helyre is eljutottunk kollégáimmal.